“Marvel Awareness Day”

Vasárnap minden úgy kezdődött, hogy megegyeztünk a lányokkal abban, hogy legkésőbb 10-kor elhagyjuk a főhadiszállást és (jól) megnézzük (magunknak) a Wat Pho-t és a Királyi Palotát.

Ebből az lett, hogy 11-kor kelt a banda, fél1-1 között el is indultunk. Utána körülbelül félórán keresztül taxit vadásztunk, hogy vigyenek ki minket az óvárosba. Egyik drágább volt, mint a másik, vagy nem is volt hajlandó kivinni minket.

Ekkor szinte a semmiből megjelent egy helyi orvos és elmagyarázta, hogy ma a turisták számára most nem a legszerencsésebb a Wat Pho, ugyanis éppen aznap “Buddha-nap”volt. Ami annyit tesz, hogy kívülről nézhetjük, de be nem jutunk az épületbe. Kérdésünkre válaszolva ajánlott nekünk pár helyet, de ismét csak egyre drágább és drágábbat. 

Udvariasan megköszöntük, majd egy költséghatékony döntést hoztunk: menjünk piacozni!
Mit ne mondjak… újabb -igaz a szombati naphoz viszonyítva kisebb- érvágás a büdzsén.

Chatuchak piac arról híres, hogy állítólag lehet ott kapni illegális dolgokat is (pl. majmok). Hogy ez a valóságban igaz-e vagy sem, azt nem derítettük ki, pontosabban nem volt idő kideríteni, ugyanis alig jártuk be a negyedét a helynek, már hirtelen zárás volt (2-re értünk oda, kb 4 órát töltöttünk ott). 

Metróval a legegyszerűbb oda eljutni, ha a Kamphaen Phet állomáson száll le az ember, akkor a metró kijarata után közvetlenül már a piac kezdődik… ami inkább egy falu.

Fedett részei is vannak, sikátorban, vagy mediterrán egzotikus kis utcán érzi magát az ember, ahol a képébe tolják azt a holmit, amire talán nincs is szüksége, de… nincs de. Megveszed. Mert boltkóros lettél.

A 70 bahtos pad thai és a hely, ahol ettünk:

Nem mellesleg, ilyeneket is látsz:

Itt történt az első találkozásom egy “she-male”-lel ( a hangja alapján gyanítom, hogy az, mert jellegzetes férfias karakterű volt).

Azt hiszem, felállíthatom azt a tézist, hogy vannak jóképű thai férfiak és vannak gyönyörűek is (volt még egy, arról sajnos nem tudtam lesifotót készíteni, de az is valami tündöklően szép volt). 

Kanyarodjunk vissza a piacra: nagyon sok és jó áru, elfogadható áron… prognózis: ha így folytatom éhenhalok a hónap végére.
Bangkok ezen területén is éreztem azt a visszásságot, amit az első napokban is tapasztaltam. Lent a földön minden csillivilli, de nézzetek csak fel:

 

Azonban, hogy a napi jelentés nehogy szomorúan végződjön, örömmel jelentem be, hogy szuperhősők léteznek. Csak egyelőre nem ismert okból áthelyezték a székhelyüket: 

És Orsi, jön a neeeeeekeeeeed dedikált rész:

“Marvel Awareness Day”” bejegyzéshez egy hozzászólás

Hozzászólás